Sophie Sundell

Projektledare

Om Sophie

Sophie är mycket driven, social samt strukturerad projektledare. Hon motiveras av nya utmaningar, problemlösning och att se till individen i varje projekt. Sophie är även en god kommunikatör vilket borgar för att skapa tajta projektteam och även för att hantera förväntningar hos lednings- och styrgrupper.

Hon är därför mycket uppskattad av sina kunder och kollegor vilka hänvisar till hennes driv och vilja att lära som egenskaper som gör det lätt att fasa in henne i alla sammanhang/organisationer.

Sophie tog sin examen i december 2017 och blev då utbildad IT-projektledare samt certifierad enligt PRINCE2s metodik. Hon har innan dess flera års teknisk erfarenhet inom infrastruktur vilket bidragit till stor förståelse inom området.Tidigare erfarenheter

Projektledare & Utredare

VGR IT

2018 - Pågående

Sophie driver ett flertal IT-projekt/uppdrag för verksamheter runt om i Västra Götalandsregionen där största delen innehåller federering, paketering, testning och driftsättning av applikationer ingår.

Andra projekt som hon har drivit och hanterat är uppgradering som berör säkerhet av nätverket för hela verksamheten samt hantering av servrar. I det arbetet har hon styrt större team med mycket kommunikation och information till berörd verksamhet.

Sophie har även stöttat teamet på VGR som arbetar med paketering av de applikationer som används av verksamheten i regionen. Hon har i sitt ansvar som utredare att se till att rätt förutsättningar finns för paketering av applikationer, tester tillsammans med verksamheten, dokumentation i systemen samt felsökning vid behov.


Projektledare

Atea Sverige AB

2017-10 - 2017-12

Sophie följer under sin LIA (lärande i arbete i utbildningen till IT-projektledare) flertalet projektledare som arbetar mot Domstolsverket som kund med både ombyggnationer och nybyggen av olika tingsrätter runt om i landet. Avdelningen AVK på Atea Sverige AB arbetar med mer avancerade ljud och video-anläggningar till ett flertal kunder där Domstolsverket och VGR är de största.


Projektledare

GetIT Nordic AB

2017-05 - 2017-08

När Microsoft kom ut med ”Sport Solutions” under början av 2017 såg GetIT Nordic en möjlighet att brädda sig på marknaden. Sophie anlitades som under hennes LIA (lärande i arbete i utbildningen till IT-projektledare) som projektledare för att genomföra en förstudie där GetIT Nordic ville se till möjligheten att skapa en lösning som passar för fotboll och hockeyklubbar i Sverige med hjälp av Microsofts produkter.


Tekniker

Atea Sverige AB

2014 - 2018

Installationer och leveranser av nya datorer och tillbehör till kunder som Göteborg Stad samt ansvarig för utrullningar till andra mindre kunder och skolor.

Tjänstledig för studier 2016-09 - 2017-12.


IT-installatör / Hårdvarutekniker

Professional Consulting

2012 - 2014

IT-installatör, fleet-ansvarig (ordrar med stora antal datorer) och hårdvarutekniker på Volvo Lastvagnar. Utförde installation av datorer (Windows och applikationer), installation av datorer och tillbehör hos kund, printer-installationer samt reparation av Dell datorer, surfplattor och Kyocera-skrivare.


Kompetenser & erfarenheter

Sophie har sedan tidigare anställningar och utbildning en bra grundläggande teknisk förståelse samt god förmåga med medarbetare, kunder och användare.

Språk
Flytande Svenska och Engelska i både tal och skrift

Utbildning & Certifiering

Utbildning
IT-projektledare
Jensen yrkeshögskola
2016-08 - 2017-12

Natur tvär (Programmet Natur där ämnena läses i projektform.)
Hulebäcksgymnasiet
2009 - 2012

Certifiering
PRINCE2 Foundation Certificate in Project Management
PEOPLECERT
Licens GR633082594SS
2017-09 - N/A

  • #Projektledning
  • #PRINCE2
  • #PROJECT MANAGEMENT
  • #IT MANAGEMENT
  • #ITIL
  • #LEDARSKAP
  • #IT-INFRASTRUKTUR
  • #OFFICE 365

About GetIT Nordic

GetIT Nordic is a consulting and advisory company that started in 2012 by Alfred Ström. We have operations in Sweden and Norway, with its head office in Gothenburg. We assist our customers with advice and delivery of projects to improve efficiency and create opportunities to invest in a more efficient manner than has been done historically. Today's IT is extremely agile , therefore GetIT Nordic chosen to be completely disconnected to suppliers when we want to be completely independent and unbiased in our recommendations .

GetIT Nordic has since had a good performance , we are now about 25 employees in Sweden and Norway.

We believe that success does not come out of itself, but through hard work and by giving that little extra. Therefore, the additional involvement is a core value at GetIT Nordic.

Some of our customers