Gustaf Andersson

Systemutvecklare / Systemarkitekt

Om Gustaf

Gustaf är en extremt skicklig systemutvecklare!

Det har han blivit genom att vara en nyfiken person med ett ständigt driv för ökad förståelse tillsammans med ett öga för detaljer. Hans kollegor uppfattar honom som metodisk, engagerad och lätt att ha att göra med, Streetsmart helt enkelt.

Gustaf har en mycket god logisk förmåga och är en skicklig kommunikatör. Gustaf’s utmärkta referenser ifrån alla hans tidigare uppdrag styrker hans förmågor både i hantverket och som teamkollega. Mentorskap är något som Gustaf tycker är väldigt roligt och givande, vi på GetIT Nordic har mycket samarbete med olika skolor och tar ofta in lärlingar där Gustaf får agera stöd, rådgivare och ge vägledning.

“Det som driver mig främst är att utvecklas, jag har en stark törst för ny kunskap och vill ständigt utvecklas som människa.”Tidigare erfarenheter

Systemutvecklare

VCC

2020

Gustaf har varit med och utvecklat Volvo Cars Testdrive-portal för insamling av Leads. Lösningen innefattades bland annat av en React-portal kopplad .Net Core backend samt ett delat .Net Core Api öppet för andra intressenter inom VCC. Arbetet innefattade mycket arbete med integrationer mot andra system och möjliggöra konfiguration för olika marknader.
Rollen var mest inriktad på Backend utveckling även fast Gustaf fick vara med och bidra till hela stacken.

.Net Core, Cosmos DB, React, Next.js, Typescript, JMeter


Lösningsarkitekt

BRA Bygg

Juni 2020 -

Gustaf har varit lösningsarkitekt, utvecklare samt apputvecklare i BRA Byggs projekt för att ta fram ett Intranät i Appformat.
Syftet med appen är att förse medarbetare med den information de behöver, hantera signering av dokument och fungera som en portal för BRA att nå ut till sina medarbetare.

Mycket av appens content är dynamiskt och förses via apiet med hjälp av Umbraco CMS där BRA Bygg själva får designa utseendet i appen och vad som ska presenteras.
Den mobila applikationen är byggd i Crossplattform verktyget Flutter, vilket genererar en iOS- och en Android applikation.

.Net, Umbraco CMS, MSSQL, Azure AD, DbUp, Dapper, Swagger, Dart, Flutter, Stacked


Lösningsarkitekt

Soltak AB

Januari 2020 -

Gustaf har varit med och lett utvecklingen av en ärendehanteringsportal med integrationer mot Soltaks ärendehanteringssystem.
Ansvarsområdet för Gustaf har främst varit serverdelen, att leverera ett gränssnitt som förser klienter (Webb och App) med den information som de behöver.

Lösningen är byggd i C# och har integrationer mot Azure AD och ärendehanteringssystem och använder sig av en SQL Server databas.
Teamet har varit uppdelat i frontend, backend samt apputvecklare.
Frontend är byggt i React JS och den mobila applikationen är byggd med Flutter.
Lösningen hostas i Azure och är uppsatt med CI/CD.

Gustaf har haft en mentorsroll i detta projektet och stöttat de juniora teammedlemmarna vid behov.

.Net, MSSQL, Unity, DbUp, xUnit, EF, NLog, Swagger


Backendutvecklare

Stenaline IT

2018-2019

Backendutvecklare med ansvar för utveckling samt förvaltning av Stenaline´s bokningssystem. Ett system som är kärnan i Stenaline´s färjeverksamhet, ett "Legacy" system som först utvecklades i VB.Net men stora delar har blivit ersatta med C#.Net moduler.
Projektet hostades i TFS och arbetet bedrevs enligt Scrum. Rollen som backendutvecklare i detta projektet innefattade hantering av SQL databaser, utveckla/förvalta Svc services samt utveckla funktionalitet för nya features.
Gustaf tog även ett stort ansvar när Stena skulle byta betalnings-provider till Adyen där han var den som ansvarade för implementeringen på backend-sidan.

.Net, MSSQL, Adyen


Systemutvecklare / Lösningsarkitekt

GetIT Nordic AB

2018

GetIT Nordic utvecklar en produkt för övervakning och managering utav SQL databaser. Verktyget kommer användas av flertalet av sveriges större företag och räknas som en enterprise produkt. Gustafs roll i projketet är utveckling av frontend verktyg för GetIT Nordic's databastjänst db24. Arbetet innebär arkitektur, design/ux, integration/API. API lösningen är byggd i Node.JS / Express

React, Redux, Node.JS


Systemutvecklare / DevOps

ABB

2017 - 2018

ABB Software Factory är ett system som hanterar alla mjukvarulicenser som ABB´s kunder använder sig utav. ABB Software Factory är ett projekt som har fortgått i över 20 år och hunnit växa sig mycket komplext.
Gustafs roll i detta projekt har varit att uppgradera miljöer (SQL Server, EF ), automatisera byggprocess via TeamCity med CI och CD samt att utveckling av nya features i systemet.

.Net, MSSQL, Fullstack, TeamCity, Knockout.js, EF, PowerShell, SVN, ASP, Scrum


Systemarkitekt, Systemutvecklare

Cyan Racing

2016 - 2017

Cyan Racing hade ett behov av att uppgradera en Accessdatabas till en modern applikation. Gustaf valde att bygga VISIR i Microsoft Lightswitch och med SQL Server som databas. Systemet är ett centralt verktyg i Cyan´s verksamhet som lagrar all data runt delar, bilar och körningar. Gustaf's roll innefattade allt från kravinsamling till leverans samt utbildning och testkörning av systemet på bana. VISIR hjälpte Cyan Racing / Volvo att ta hem två titlar i FIA WTCC 2017.

.Net, MSSQL, SSRS, Microsoft Lightswitch, SVN


Fullstack

Wästbygg

2016

Wästbygg behövde en hemsida som kunde lista alla deras projekt med filtreringsfunktionalitet och intresseanmälning, några vanliga innehållssidor samt ett nyhetsflöde. Hemsidan byggdes med Umbracos opensource CMS. Gustaf var ensam systemutvecklare och ansvarade för alla tekniska delarna av leveransen.
www.wastbyggvarahem.se

.Net, MSSQL, Fullstack, Umbraco CMS, MVC, Git, SEO, Google Analytics


Systemutvecklare

SCA

2015

Gustaf jobbade som utvecklare i ett Scrum-team med uppdrag att vidareutvecklade ett Hybris PIM system.
Systemet är uppbyggt på Java enligt Spring ramverk och möjliggör en konsistent och effektiv kommunikation genom flera olika marknader och varumärken.
Ifrån projektet har Gustaf fått bästa tänkbara referens:
"Gustaf is a high-performing employee with a great willingness to learn. He fits well into a closely collaborating group and realizes innovative ideas with excellence and with respect to important details."

Java, Spring, Jenkins, SoapUI, JIRA, Hybris, PIM, Apache Solr


Kompetenser & erfarenheter

Programspråk: .Net, JavaScript, Typescript

Cloud Development: Azure

Verktyg: Azure DevOps, Docker, Git, Jira, EF, SSRS, TeamCity, Umbraco, React.js, Next.js

Databaser: MSSQL, MySql, CosmosDB, MongoDB

Verksamhetsområden: Systemutveckling, Fullstack, DevOps

Utbildning & Certifiering

Karlstads Universitet 2012-2015: IT-Design Systemdesign - Bachelor in Computer Science 180 poäng

Certified Scrum & Agile Master 2015 - 4dgr

CentricSoftware PLM 2016 - 7dgr

Oracle Certified Associate 2016: Java SE 7 Programmer

React – The Complete guide 2018

Azure Infrastructure 2017 Microsoft. - 3dgr

 • #.Net Core
 • #.Net Framework
 • #JavaScript
 • #SQL Server
 • #Azure
 • #Azure DevOps
 • #xUnit
 • #Git
 • #React.js
 • #Umbraco
 • #Docker
 • #SSRS
 • #REST Api
 • #gRPC
 • #JMeter
 • #Dapper
 • #DbUp

About GetIT Nordic

GetIT Nordic is a consulting and advisory company that started in 2012 by Alfred Ström. We have operations in Sweden and Norway, with its head office in Gothenburg. We assist our customers with advice and delivery of projects to improve efficiency and create opportunities to invest in a more efficient manner than has been done historically. Today's IT is extremely agile , therefore GetIT Nordic chosen to be completely disconnected to suppliers when we want to be completely independent and unbiased in our recommendations .

GetIT Nordic has since had a good performance , we are now about 25 employees in Sweden and Norway.

We believe that success does not come out of itself, but through hard work and by giving that little extra. Therefore, the additional involvement is a core value at GetIT Nordic.

Some of our customers